Xeon Processor Fordele

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Xeon-processoren blev først introduceret af Intel i 1998. På det tidspunkt var den beregnet til at blive brugt i stedet for Pentium II-processorarkitekturen i forretningsservere. Da udviklingen fortsatte, afspejlede forbedringer og forbedringer af Xeon-serien af ​​processorer de af Pentium-linjen. Nogle ekstra forbedringer til Xeon-processorer har givet forskellige fordele i forhold til deres Pentium-modstykker, især i forretnings- og serverapplikationer.

Automatiseret energieffektivitet

Xeon-serien af ​​processorer har en patenteret Intel Intelligent Power Technology-funktion, som øger eller formindsker processorens strømkrav afhængigt af dets aktuelle behov, som bestemt af dets operationer. Denne funktion tilbyder fem gange så mange driftstilstande med fem gange overgangshastigheden mellem høj og lav strømtilstand og fem gange reduktionen i tomgangskraft over tidligere Intel quad-core server processorer. Processoren afbalancerer sin strømtilstand mod dens arbejdsbyrde, så dens ydelse ikke mindskes ved overgangen til lavere strømtilstande.

Hurtigere ydeevne og hukommelsesinteraktion

Xeon-processorbaserede platforme interagerer med systemet hukommelse via en 800MHz systembus og patenteret Intel-teknologi, såsom Extended Memory 64 Technology og Enhanced Intel S peedStep Technology. Xeon er også optimeret til at arbejde med PCI Express2 og DDR2-hukommelse, hvilket øger den samlede hastighed af Xeon-baserede systemer.

Forbedret virtualisering

Server virtualisering bruges til at køre flere uafhængige operativsystemer på en maskine. Xeon-serien af ​​processorer har flere innovationer, der forbedrer virtualiseringsprocessen. Belastningsbalancering og katastrofeinddrivelse på tværs af flere serverarrayer forbedres ved brug af Intel Virtualization Technology for Connectivity eller Intel VT-c samt Intel Virtualization for Directed I / O, også kendt som Intel VT-d. Konsolideringsforholdene øges, og servere fra forskellige generationer kan kombineres i samme pool af virtualiserede servere.