Hvad er de mest almindelige implementeringer af et trådløst LAN?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et trådløst LAN (lokalnetværk) er en fælles løsning til at forbinde brugere til internettet uden at skulle køre flere Ethernet-ledninger fra routeren til computeren. I modsætning til de fleste enkle routere, der har et begrænset antal tilgængelige Ethernet-porte, er der ingen grænse for, hvor mange brugere der kan oprette forbindelse til et trådløst netværk. Der er mange anvendelser til trådløse LAN-netværk i både hjem og professionelle indstillinger.

Hjemmenetværk

Hjemmet trådløse LAN-netværk tillader folk at bruge deres højhastigheds internetforbindelse i hele deres hus uden at skulle køre ledninger mellem rum og gennem vægge. Trådløse netværk i hjemmet bliver mere nyttigt, da flere familier har bærbare computere og flere enheder, der forbinder til internettet, herunder spilkonsoller og håndholdte enheder. Hjemme netværk kan også give dig mulighed for at oprette forbindelse til andre computere på netværket.

Kontor netværk

Kontorer bruger trådløse LAN-netværk på lignende måder til hjemmenetværker, da de tillader flere computere at oprette forbindelse til internettet for at det er nødvendigt at arbejde . Trådløse LAN-netværk med mindre kontorer vil ligner mere hjemme-netværk, mens store virksomhedsnetværk har sikrere og stive netværksstandarder.

Trådløse ad-hoc-netværk

Et trådløst ad hoc-netværk er et netværk, der forbinder computer til computer uden brug af internettet. Ved hjælp af et ad hoc-netværk kan brugere få adgang til filer og overføre dem problemfrit mellem computere uden brug af overskydende kabler eller eksterne drev. Du kan oprette ad hoc-netværk for at kræve brugernavn og adgangskode; Et åbent netværk kan forlade din computer i fare.

Medieservere

X-Box 360 og Playstation 3 understøtter begge brug af medieservere; Brug af trådløst LAN giver dig mulighed for at streame medier fra din hjemmecomputer til at spille på din spillekonsol uden at skulle overføre den fysiske fil ved hjælp af ekstern eller flash harddisk. Disse servere kan konfigureres på en computer ved hjælp af Windows Media Player eller en tjeneste som MediaTomb eller uShare.