Hvad er en automatisk proxy?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Auto-proxy-et mere komplekst system

Lejlighedsvis kræver virksomhedens netværk et mere komplekst system for routing end en enkelt proxyserver. En metode, de bruger i sager som denne, kaldes proxy auto-configuration (PAC) filer, også 'auto proxy'. Auto proxy-filer er simpelthen en JavaScript-funktion, der fortæller browseren, hvor man skal se næste.

Auto Proxy Script Theory

Teoretisk vil hver gang en webbrowser bliver bedt om at hente et objekt, køre det PAC script og derefter vide hvordan man fortsætter med at få det specifikke objekt. Generelt vil scriptet komme op med tre mulige resultater. Den første mulighed er en direkte instruktion, hvor webserveren er rettet direkte til den relevante webadresse.Den anden mulighed er, at det kan blive instrueret at trække ned informationen via en proxyserver på et bestemt navn og en portplacering.

Den tredje mulighed er, at serveren skal hente objektet via en anden type server kaldet en SOCKS-server, og igen vil det blive givet det specifikke navn og port placering.

Automatisk proxy i praksis

I praksis kan moderne browsere imidlertid omgå automatisk proxy scriptet, hvis det har fundet et bestemt objekt i den seneste tid og stadig har det i sin cache. Dette kaldes en APR-cache og er et forsøg på at reducere mængden af ​​overhead, der kræves for at hente objekter. Webbrowsere skal følge et specifikt sæt protokoller for at finde de oplysninger, du anmoder om. De fleste webbrowsere er konfigureret til at bruge en enkelt proxyserver til at sende HTTP-anmodninger. Imidlertid skal lejlighedsvis en webbrowser konfigureres til at bruge en automatisk proxy ved hentning af objekter, dvs. at trække ned information fra internettet.