Introduktion til kommunikationsprotokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Overførsel af data involverer mange forskellige funktioner. Hver funktion kan opdeles i en række opgaver. For hver funktion eller opgave vil der være en protokol, der beskriver de standarder, der er nødvendige for at være kompatible med andre programmer. For mange opgaver er der en række protokoller at vælge imellem. For data, der skal overføres, skal både afsenderen og modtageren følge samme protokol.

Funktioner

Opgaverne i forbindelse med overførsel af data stratificeres i en stak for at forenkle forståelsen af ​​alle tilgængelige standarder. Disse lag er organiseret med de brugerorienterede applikationer øverst og det fysiske kabel nederst.

Metoder

Hvert lag behandler dataene (bryder det op, krypterer det, sekvenserer det, adresserer det osv. ) som det er sendt ud. Ved modtageren afkodes hvert lag for dets tilsvarende funktions handlinger. Den mest almindelige protokolstabel til netværk er TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol). At få data fra et punkt til et andet indebærer at pakke dataene. Pakkestrukturen bruges både til datanetværk og til telefonsystemer. Databasen skal formateres og adresseres til transport via et netværk, hvilket indebærer brug af protokoller.