Latency u0026 Jitter Krav til VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Akronym VoIP repræsenterer Voice over Internet Protocol og bruges som telefon service og til live webkonferencer. Protokollen for at sende stemme via internettet er anderledes end den, der er til afsendelse af data som e-mails eller websøgninger. Softwaren ser ud og virker som en virtuel telefon. Latency og jitter er udtryk, der bruges til at beskrive den måde, hvorpå stemmen overføres på tværs af netværket.

Latency

Latency er rejsetiden for data eller stemmepakker fra punkt A til punkt B. Afstanden mellem punkt A og B, Antallet af routere og netværkskonfigurationer kan hver især påvirke latency for både tale- og datapakker. Organisationernes specifikke specifikationer vil variere for latens. Med talepakker er det andet problem konverteringen til data og tilbage til talepakker. De grundlæggende latenskrav er mindre end 150 millisekunder (ms) variationer; denne figur omfatter dit netværk og internettet.

Jitter

Begrebet jitter betyder at svingninger i latency er resultatet af talepakker, der slutter i forvrængede mønstre, hvilket skaber dårlig stemmekvalitet. Jitter kan forekomme af en række årsager, for eksempel vejen routere og skifter køpakker og bærerrammerelæet. Brugen af ​​jitterbuffere er designet til at afslutte den dårlige talekvalitet, men det kræver mindre end 100 millisekunder forsinkelsesvariationer.

VoIP

Brug af VoIP sparer penge, giver mulighed for ubegrænsede opkald rundt om i landet og med lavpris internationalt. Udstyret, der tilbydes af de forskellige virksomheder, der tilbyder Voice over IP, giver udstyr, der beskæftiger sig med latens og jitterproblemer. Protokollerne er inkluderet som en del af udstyret og firmwaren i nogle tilfælde. VoIP vil ikke fungere med opkald og satellit internet tjenester på grund af de lave upload og download hastigheder. Dette er en anden overvejelse, når du køber en VoIP-tjeneste. Latency er meget langsommere med uploadhastigheder, det foreslåede minimum er 15 megabyte per sekund (mbs). Satellit og opkald tilbyder halvdelen til en kvart, at hastigheden afhænger af internetudbyderen.