Online selvhjælpsgrupper

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  'En af de magtfulde fordele ved cyberspace i forhold til den' virkelige 'verden er, at mennesker med lignende bekymringer let kan finde hinanden og danne møder. Geografisk afstand gør ingen forskel', siger John Suler of Rider University i sin bog 'The Psykologi af cyberspace. ' I dag lider af mange sygdomme eller sociale udfordringer, kan folk finde sig selv som engageret i peer support på internettet. Daily Strength, et clearinghus til online supportgrupper, lister over 500 online selvhjælpsgrupper.

Addiction

Addiction er et problem, som ingen kan klare alene. Online-grupper kan tilbyde en af ​​de slags supportmisbrugere, der skal gendannes. Daglig kontakt med online-jævnaldrende kan hjælpe en misbruger eller alkoholiker med at holde sig væk fra stoffet eller adfærd og ændre prioriteter. At tjekke ind online kan hjælpe dig med ikke at afhente drikken eller ikke gå til kasinoet.

Forstyrrelser

At have en helbreds- eller psykisk lidelse er en livslang affære. Du kan deltage i selvhjælpsgrupper på nettet, der beskæftiger sig med de langsigtede problemer med at få lægehjælp og opretholde livskvalitet. Forældre til handicappede børn eller personer med immunforstyrrelser kan dele ideer til at løse problemet år efter år.

Sygdom

Når du eller en person i nærheden af ​​dig er diagnosticeret med en sygdom, kan forvirringen og frygten være overvældende. Det er svært at få en klar opfattelse af fakta, mens du reeling fra nyhederne om kræft eller diabetes for eksempel. Der er mange selvhjælpsgrupper online med lignende lider, der deler information og komfort.

Grieving and Loss

Tabet af en elsket er svært at håndtere alene. Online grupper kan hjælpe dig med at komme igennem processen med at sørge for tab af en forælder, barn eller partner. Grieving har mange etaper og kan tage lang tid. Grupper som dette hjælper dig med at se, hvordan andre mennesker klare.

Caregiving

Pleje giver er et stort emne, da befolkningen er i alderen. Hvis du plejer en ældre person eller familiemedlemmer, der er kronisk syge, kan du finde hjælp til at håndtere isolation og stress. Instituttet for aldring sponsorerer en online selvhjælpsgruppe for plejepersonale af voksne med kroniske svækkende sundhedsforhold som Alzheimers og stroke. Ifølge deres hjemmeside tilbyder gruppen 'et sikkert sted at diskutere stress, udfordringer og fordele ved at yde pleje for en elsket.

Kost og motion

Antallet af online selvhjælpsgrupper for at hjælpe folk med at holde sig på sporet eller begynde at slanke sig og blive mere pasform er stor. Grupper kan hjælpe dig med at spore dine mål og fejre dine sejre. Andre med samme eller lignende kost og træningsplaner deler tips og motiverer hinanden.

Forhold og seksualitet

Du kan finde grupper online for at diskutere spørgsmål om relationer og seksualitet. Homoer og lesbiske bruger online grupper at håndtere problemer med diskrimination eller isolation. Par, der står over for skilsmisse eller overlevende utroskab, kan blæse damp og finde støtte fra andre, der har gennemgået disse ændringer.