RDT-protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Pålidelig dataoverførsel (RDT) er en protokol, der er designet til at gendanne data, der er gået tabt ved overførsel på grund af fejl, der opstod under en transmission. Internettet bruger to alternative metoder til at levere IP-pakker til en udpeget computer og et program, TCP og UDP. TCP er den foretrukne af de to protokoller på grund af dens pålidelighed med at få IP-pakker, hvor de skal gå. Hvis noget går galt, genopretter RDT de tabte IP-pakker.

Stop og vent

RDT-stop- og venteprotokollen er meget grundlæggende og en af ​​de langsomste protokollindstillinger i RDT. Når stop- og venteprotokollen bruges, sender den sendte computer IP-pakken og stopper derefter og venter på at høre tilbage fra modtageren. Når modtageren modtager IP-pakken, undersøger den IP-pakken for korruption eller fejl i transmissionen. Hvis en fejl eller korruption genkendes af den modtagende computer, sendes en besked tilbage til afsendelsescomputeren, der fortæller denne computer at sende pakken igen. Hvis IP-pakken modtages uden fejl, sendes en besked tilbage til afsendelsescomputeren med angivelse af, at pakken blev modtaget uden tab. Mens den modtagende computer bestemmer status for IP-pakken, kan den ikke modtage andre pakker.

Rørledningsprotokol

Rørledningen RDT-protokol adresserer tidsforsinkelsesproblemerne med stop- og ventemetoden. Rørledningsprotokollen til RDT er langt mere effektiv, da den sendte computer ikke skal vente, indtil den modtagende computer modtager og reagerer på en IP-pakke. I stedet tillader pipelineprotokollen den sendte computer at sende en anden IP-pakke umiddelbart efter afsendelse af den første IP-pakke. IP-pakkerne placeres i en rørledning og håndteres i den rækkefølge, de sendes til modtageren. Dette reducerer mængden af ​​tid, der kræves for at sende IP-pakkerne, og tillader afsendelsescomputeren at fuldføre sin opgave hurtigere.

Duplikatpakker

Fejl i pakkerne, der sendes fra afsendelsescomputeren, kan resultere i, at der sendes to pakker . I stop- og venteprotokollen kan dette medføre et dilemma, da det vil medføre, at handlingen af ​​pakken gentages. Hvis to identiske pakker sendes tilbage til tilbage i pipelineprotokollen, vil duplikatpakken blive droppet fra rørledningen. Hvis en duplikatpakke sendes i pipelineprotokollen, men dubletterne ikke er ved siden af ​​hinanden, vil det være op til den modtagende computer at afgøre, om kommandoer fra IP-pakken skal udfyldes eller kasseres.