Sådan Remote Wake-Up en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Aktivér funktionen 'Wake on LAN' fra strømstyringsskærmen. Størstedelen af ​​computerens bundkort har den medfødte 'wake on LAN' -funktionalitet, men den skal aktiveres manuelt. For at gøre det skal du vælge funktionen fra BIOS strømstyringsskærmen.

2.

Konfigurer MAC-adressen (Media Access Control) via kommandoprompfunktionen. Indtast 'ipconfig / all' i kommandoprompten for at identificere computerens internetprotokol (IP) adresse og MAC. Differentiate de to tal, da MAC-adressen vil vise cifre i dette format: XX-XX-XX-XX-XX -XX.

3.

Download og installer 'Wake on LAN' software, som du kan finde online.

4.

Udfør en test af fremskridtet hidtil for at undgå lange problemløsningsprocesser senere. Du bør fortsætte dette efter hvert trin herefter. Gentag det sidste trin du har udført, hvis der opstår et problem, snarere end at kæmpe for at finde, hvor du gik galt i slutningen .

5.

Konfigurer portnummeret. Hvis du bruger Magic Packet Utility, er portnummeret 2304. Hvis du vælger anden software, skal du dog identificere destinationsporten fra dit program. På skærmen kan din destinationsport vises som DST Port.

6.

Tillad til fjernlogning på din router ved hjælp af portnummeret. I din router s port videresendelsesmenu, opret en regel om, at alle UDP-pakker er se nt til porten 'Wake on LAN' til LAN'ens Broadcast-IP-adresse.

7.

Sørg for, at processen er gennemført korrekt ved at teste funktionen. Sluk computeren manuelt. Send signalet 'Wake on LAN' til computeren ved at indtaste de nødvendige oplysninger, f.eks. IP- og MAC-adresse. Hvis du kan logge ind på testcomputeren, har du fjernet en computer på afstand.

Det er muligt at tænde en computer uden at være i nærheden af ​​maskinen. Dette kaldes almindeligvis som et 'vågne'. De mest almindelige måder at udføre fjernbetjening på en computer på er via et lokalnetværk (LAN) eller et bredt netværk (WAN). Hvis du vækker en fjerncomputer på et LAN / WAN, kan du få adgang til filer fra andre computere. Ved at slukke for computeren, når den ikke er i brug, opretholdes maskinens ugyldighed over for hackere og vira.