Sådan aktiveres en højttalertelefon over VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilmeld dig en VoIP-tjeneste, som f.eks. Vonage, Skype eller Magic Jack, og installer den nødvendige software. Afhængigt af den service, du vælger, skal du muligvis installere en VoIP-adapter, der forbinder til dit DSL- eller kabelmodem, router eller en USB-port på din computer. Du skal muligvis også installere software til understøttelse af denne enhed. Se den dokumentation, der følger med din VoIP-adapter, for at få vejledning. Nogle tjenester som Skype kræver ikke en særlig adapter.

2.

Brug din almindelige højttalertelefon til at forbinde til din VoIP-adapter, hvis du har en. Tilslutningsportene på adapteren er designet til at rumme en almindelig telefonstik.

3.

Køb en USB-kompatibel højttalertelefon og tilslut den til USB-porten på din computer, hvis du du har ikke en VoIP-adapter. Dette ville være tilfældet med Skype og andre rent internetbaserede VoIP-udbydere. Du skal installere softwaredrivere til USB-telefonen. Se instruktionerne, der fulgte med din telefon.

4.

Test din højttalertelefon ved at forsøge at foretage et udgående opkald. Hvis du ikke kan høre lyd via telefonen, skal du sørge for, at den nødvendige software og drivere er installeret, og at alle ledninger og kabler er ordentligt tilsluttet. Hvis du har brug for hjælp, skal du kontakte den tekniske supportafdeling hos din VoIP-udbyder.

5.

Indtast det nummer, du ønsker at nå, når din VoIP-tjeneste fungerer. Tryk på højttalertelefonknappen på håndsættet eller basen for at få adgang til denne funktion under opkaldet. Telefonen skal fungere som det gør med din konventionelle fastnetjeneste.

Tips og advarsler

  • Brug meget båndbredde med store downloads eller streaming stort filer, mens du er på telefonen, kan sænke kvaliteten af ​​din VOIP-forbindelse.
  • VOIP-forbindelser kræver, at du har en højhastighedsforbindelse til internettet, og bruger internettet til at overføre din samtale.
  • VoIP kræver også en bredbåndsinternetforbindelse, langsommere opkaldsforbindelser er ikke egnede og vil give meget dårlig lydkvalitet eller vil slet ikke fungere.
  • Brug af en højttalertelefon med VoIP (Voice over Internet Protocol) er lige så simpelt som at bruge den samme telefon med din traditionelle fastnetjeneste. Du kan nemt forbinde din højttalertelefon til enhver VoIP-tjeneste som den, der leveres af Vonage, Magic Jack eller Skype. For at nyde bekvemmeligheden af ​​en højttalertelefon med VoIP-service skal du selvfølgelig have en telefon med indbygget højttalertelefonfunktion.