Sådan fortæller du, om nogen bruger dit trådløse internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find ud af MAC-ID'erne for hver enhed, der har lov til at bruge din internetforbindelse. For hver enhed skal du klikke på 'Start' menuen, derefter 'Kør', skrive 'CMD' og klikke 'OK'.

2.

Skriv 'ipconfig / all', når næste skærm åbnes, og tryk på 'Enter'. MAC-id'et vil vise som en fysisk adresse. Følg denne fremgangsmåde for hver computer og / eller håndholdt enhed, der skal bruge din internetforbindelse.

3.

Få adgang til din routerens styringsgrænseflade via en webbrowser. din routerproducent til adressen.

4.

Se under 'Sikkerhed', og kontroller listen over MAC-adresser for at se, om der ikke er nogen, der ikke tilhører dine enheder. Hvis det er tilfældet, overvej at ændre dit kodeord for at gøre det stærkere.

Den bedste måde at undgå uautoriseret brug af din internetforbindelse på er at bruge en adgangskode til at få adgang til netværket, og sørg for, at adgangskoden er svært at gætte. Men savnede hackere kan undertiden arbejde rundt netværkssikkerhed og finde vej.Det er en god ide at regelmæssigt kontrollere, hvem der bruger din trådløse internetforbindelse. Hvis nogen bruger din forbindelse til ulovlige aktiviteter, kan det spores til dig. Desuden kan du ikke betale for andres internet service.