Sådan måler du Latency u0026 Jitter på VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tryk samtidigt på tasterne 'Windows' og 'R'. Dette åbner en Kør-boks nederst på skærmen.

2.

Skriv 'CMD' i feltet Kør og klik derefter på 'OK' -knappen. Dette indlæser Windows Command Prompt.

3.

Skriv 'Ping - n 50 www.google.com' og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Denne kommando fortæller din computer at sende 50 pakker til Google og derefter måle dem. Statistikken vises, når pingen er færdig.

4.

Se på 'Ping statistik for ...' nederst i pingresultatet. Det første vigtige stykke information er indeholdt i linjen 'Pakker.' 'Sendt' vil være '50' og med en optimal forbindelse skal 'Received' være '50.' Hvis 'Tab' er over 10 procent, skal du kontakte din tjenesteudbyder.

5.

Se på 'Ca. rundvisningstider i milli sekunder.' Nedenfor er målingerne af pingen. Disse er defineret af 'Minimum', 'Maximum' og 'Average.' Afhængigt af din placering vil disse tal variere. Ideelt set bør 'gennemsnittet' være omkring '150ms' eller lavere. Højere tal vil give ringere service. For at forstå konsistensen af ​​din linje vil alle værdier være ens i en perfekt sammenhængende forbindelse. Så længe 'Minimum' og 'Maximum' er inden for '250ms' eller mindre af hinanden, skal linjen være stabil nok til at understøtte de fleste VoIP-kodeker.

En af de mest almindelige grunde til, at brugerne har problemer med deres VoIP-tjeneste, er dårligt internettet. Latency måles som den tid, der kræves for en pakke for at nå sin destination og derefter vende tilbage til sin kilde. Når du bruger VoIP med høj latenstid, kan du opleve taleforsinkelse, afbrydelser og generel dårlig lydkvalitet. Dette problem er eskaleret endnu mere, hvis du har en intermitterende eller jittery forbindelse. Hvis du oplever disse problemer, mens du bruger din VoIP-tjeneste, kan du kontrollere dine latensværdier for at afgøre, om din internettjeneste er årsagen.