Sådan optimeres trådløse indstillinger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et Ethernet-kabel til din router og tilslut det til din pc, selvom du normalt arbejder via det trådløse netværk. For at få adgang til routerens konfigurationsside skal du være tilsluttet til routeren.

2.

Naviger til den relevante webadresse, der er knyttet til din router s konfigurationsside . Hvis du ikke kender webadressen, henvises til den vejledning, der fulgte med din router. Indtast det relevante netværksbrugernavn og adgangskode for at få adgang til indstillingerne og værktøjerne på din router. Hvis du ikke kender brugernavnet og adgangskoden, henvises til din manual. Hvis en internetudbyderrepræsentant opretter dit netværk, skal du ringe til deres support for at hente netværksadgangskoden.

3.

Søg efter fanen applikationer og / eller spil i dine netværksindstillinger. Afhængigt af routerens mærke kan placeringen variere. Se i din vejledning for at få hjælp til at navigere til fanen Programmer.

4.

Find NAT-indstillingerne, og sluk dem eller skift dem for at åbne. Uanset hvilket mærke din router er, bør disse være de eneste positive valg for det ønskede resultat.

5.

Klik på 'Gem ændringer' eller 'Gem og anvend' igen afhængigt af din specifikke router. Hvis du kun vælger at anvende ændringerne, fungerer de kun for din aktuelle session. Du skal gemme indstillingerne for at gøre dem permanente.

6.

Nyd det mindre begrænsede netværk. Gaming, streaming og upload skal alle arbejde hurtigere.

Tips og advarsler

  • Bemærk, at selvom nogle trådløse routere faktisk giver administratoren mulighed for at logge ind på opsætningssiden kan ingen ændringer gøres effektivt, medmindre administratoren er tilsluttet routeren.
  • Slå ikke helt af routerens firewall. Hvis du har brug for hurtigere adgang til en betroet server, Tilføj URL'en til Windows Defender-listen over tillidskilder.
  • Manipulering af din trådløse router kan drastisk forbedre ydeevnen deraf. Routere leveres typisk med Network Address Translation (NAT) indstillinger, der er lukket eller tændt. Dette er primært lavet til sikkerhedsformål, men ændring af indstillingerne til din NAT kan drastisk forbedre båndbredde-relaterede opgaver som online spil, streaming af medier og upload via File Transfer Protocol. Korrekt ændring af dine NAT-indstillinger kan give dig dette boost i ydeevnen, mens du stadig opretholder sikkerheden i dit netværk. Indgående henvendelser fra eksterne kilder bliver stadig blokeret gennem firewallen.