Sådan sikres en SSH-server til Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind som administrator af din computer. Download copSSH gratis (se Ressourcer) og installer det derefter på din servercomputer vha. Standardindstillingerne. Som standard vil den blive installeret til 'C: \ Program Files \ ICW \.'

2.

Gå til 'C: \ Programmer \ ICW \ etc \ sshd\_config, 'open' sshd\_config, 'find' PasswordAuthentication 'og indstil værdien til' nej '.

3.

Klik på' Start ',' Kontrolpanel ',' Brugerkonti 'og derefter 'Opret ny konto.' Opret en konto til alle brugere, der skal oprette forbindelse til din SSH-server.

4.

Klik på 'Start', 'Alle programmer' og 'copSSH'. Vælg 'Aktivér en bruger' i rullemenuen, skriv en brugerkonto og indtast en adgangskode for brugeren uden at ændre de andre variabler. Du skal huske adgangskoden, da den er relateret til den private nøgle til den bruger, der er aktiveret i denne proces.

5.

Klik på 'Start', 'Kontrolpanel, '' System og sikkerhed 'og klik på' Windows Firewall. ' Klik på fanen Undtagelser i vinduet Windows Firewall, vælg 'SSH' under 'Programmer og tjenester', skriv '22' som 'Portnummer', vælg 'TCP' og klik på 'OK'. Nu kan din firewall tillade, at TCP-port 22 bruges til SSH-forbindelser. Din SSH-server er nu klar til brug.

Secure Shell (SSH) er en standard defineret i RFC4251. Det er en netværksprotokol, der danner en sikker kommunikationskanal for enheder. SSH'en er fuldt interoperabel på forskellige platforme. Du kan oprette forbindelse til en SSH-server på en Linux Server fra en Windows-klient. Med SSH aktiveret på din server, kan du fjernstyre og styre din server over netværk. Der er adskillige SSH-serverværktøjer til rådighed for Windows, herunder OpenSSH, copSSH og WinSSHd.