Værktøjer til overvågning af VoIP-service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Voice over Internet Protocol er metoden til kommunikation via stemme, tekst eller fax via netværk, der bruger internetprotokollen. Hver gang du kommunikerer via VoIP, startes en ny session, og disse sessioner styres af kontrolprotokoller. Overvågning af dit VoIP-netværk giver dig mulighed for at holde øje med den samlede sundhed i din session. PRTG giver dig mulighed for at overvåge din netværkstrafik for at afgøre, om der er problemer med din VoIP-forbindelse, og det hjælper dig med at finde ud af om UDP-pakker (User Datagram Protocol) er tilgængelige. bliver leveret som de burde være. PRTG giver dig grundlæggende mulighed for at finde potentielle problemer, før de får din VoIP-session til at gå ned, og det hjælper dig også med at bestemme kvaliteten af ​​den service, der tilbydes på dit netværk. Der er to udgaver af dette softwareprogram. Freeware-udgaven giver dig nogle grundlæggende VoIP-værktøjer. Freeware betyder, at du kan bruge og dele dette program uden at betale en licens. Den kommercielle udgave af dette program starter fra $400 i 2010.

PacketTrap IT

Quest PacketTrap IT giver dig mulighed for at overvåge al din netværkstrafik, herunder din VoIP-session, og du kan konfigurere dette system til at advare dig hvis et problem opstår. Du modtager realtidsovervågning af dit netværk, hvilket betyder, at du kan få oplysninger om dit netværk, som det sker. Quest PacketTrap IT giver dig mulighed for at tilføje så mange personer til dit system som du har brug for, og dette system bruger en grafisk brugergrænseflade, som giver dig mulighed for nemt at lære systemet. GUI'er bruger afkrydsningsfelter og radioknapper til at køre kommandoer i modsætning til skrivekode eller programmer. Andre funktioner i dette system omfatter autodiscovery af ethvert hardware eller operativsystem, som du tilføjer til systemet. Du kan prøve dette program gratis i et begrænset tidsrum. Du skal købe det, når gratis prøveversionen udløber, og programmet starter på $1.995 pr. År i 2010.

VQManager

VQManager er strengt til at overvåge dit VoIP-netværk, og du kan få oplysninger i realtid. Du kan modtage advarsler, når der er et problem, herunder e-mail-advarsler, og du kan se brugerhistorik for at afgøre, om dit netværk kan håndtere kapaciteten. VQManager hjælper dig også med at finde ud af, hvad der er galt med din VoIP-session, hvis du får interferens eller droppe opkald, og du kan gennemgå rå pakkedata. Dette værktøj er kompatibelt med både Windows og Linux-operativsystemer, og en gratis prøveversion er tilgængelig . Fra 2010 starter dette værktøj på $1.025.