Hvad er et eksempel på et offentligt informationssystem?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

ATM

ATM-maskiner er et eksempel på et offentligt informationssystem. En pengeautomat bruges af bankmedlemmerne til at få adgang til kontooptegnelser og til at udføre transaktioner og vedligeholdelse af konti. Disse maskiner er forbundet til banker ved hjælp af et fælles netværk, der gør det muligt for maskinen at udføre de nødvendige funktioner for at fuldføre den ønskede transaktion.

Library Checkout System

Systemet, der udfører checkoutprocessen på et lokalt bibliotek, er et eksempel på et offentligt informationssystem. Oplysninger om enkeltpersoner og deres tidligere checkhistorik er gemt på systemet.

FEMA National Incident Management System

Det Fødevaredirektorat for Fødevaresikkerhed (FEMA) har et offentligt informationssystem kaldet National Incident Management System (NIMS). NIMS giver statslige og ikke-statslige agenturer oplysninger med henblik på bedre at lette nødhåndteringsindsatsen i tilfælde af en national eller lokal katastrofe. Mange offentlige steder, virksomheder og offentlige kontorer anvender offentlige informationssystemer. Netværket udfører forskellige typer transaktioner. Store mængder information opnås og opbevares på disse netværk for at levere de tjenester, som hvert netværk er programmeret til at udføre.