Internet Digital Phone Requirements

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Voice over Internet Protocol (VoIP) -tjenester giver dig mulighed for at foretage telefonopkald via internettet ved at konvertere din stemme til et digitalt signal. Mange forbrugere har skiftet til sådanne tjenester i et forsøg på at skære ned på deres telefonregninger. Nogle VoIP-tjenester tillader kun at ringe til andre på samme tjeneste, mens andre tillader dig at ringe til nogen med et telefonnummer. Du skal bruge noget grundlæggende udstyr til at bruge digital telefontjeneste.

Bredbåndsforbindelse

Da du foretager din telefonopkald via internettet, skal du have en højhastigheds internetforbindelse. Forbindelsen kan tilvejebringes via dit kabelmodem, en højhastigheds-DSL eller et lokalnetværk.

Computer

Med nogle digitale telefontjenester skal du have en computer eller en specialiseret VoIP-telefon til at gøre telefonopkald. Hvis du bruger din computer til at foretage opkaldene, skal du også bruge nogle software fra din VoIP-udbyder for at aktivere VoIP-funktionalitet og en mikrofon. Dette vil gøre det muligt for dig at få basale VoIP-telefontjenester.

Telefon

Afhængigt af hvilken type VoIP-tjeneste du har, kan du muligvis bruge en traditionel telefon ved hjælp af en VoIP-adapter. I nogle tilfælde skal du få en specialiseret VoIP-telefon. Du kan tilslutte disse specialiserede VoIP-telefoner direkte til din bredbåndsforbindelse og betjene dem meget, som du ville betjene en traditionel telefon. Hvis du bruger en traditionel telefon med en VoIP-adapter, kan du bruge den som du normalt ville. Tjenesteudbyderen kan også give en opkaldstone til telefonen.

VoIP-tjenesteudbyder

Selvfølgelig skal du også tilmelde dig hos en VoIP-udbyder for at kunne få digital telefontjeneste. En række virksomheder, som f.eks. Vonage, leverer sådanne tjenester, og du bliver nødt til at finde den, der passer bedst til dine behov.

Mangler

Selvom VoIP-telefontjenesten er ved at tage fat på, som folk forsøger at skære ned deres telefonregninger, det har sine ulemper. Nogle VoIP-tjenester virker ikke under strømafbrydelser. Og hvis du har brug for en forbindelse til 911 nødtjenester, giver ikke alle VoIP-tjenester en direkte 911-forbindelse. Der er også nogle bekymringer for hackere, der aflytter telefonsamtaler via internettet.