Liste over NTP-servere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Network Time Protocol er en ofte overset protokol, der er afgørende for ethvert netværk. Uden nøjagtig, synkroniseret sporing af tid på tværs af alle systemer på et netværk, vil logbogsposter være forkerte. Fejlfinding er svært at udføre, når tre systemer siger, at et bestemt problem er sket på tre forskellige tidspunkter. Flere offentlige tidsservere eksisterer for at løse dette problem.

Pool.ntp.org

Pool.ntp.org er den primære tidsserver, der anvendes i næsten alle distributioner af Linux og Unix, samt netværksapparater. Pool.ntp.org bruges af titusindvis af brugere og indeholder tusindvis af servere, ifølge NTP Pool Project (se Reference 1).

NIST Time Servers

Institut for Videnskab og Teknologi administrerer en pool af tidsservere, der er tilgængelige for offentligheden. NIST-tidsserverne understøtter kun autentiske NTP-anmodninger ved hjælp af krypteringsmetoderne, der er beskrevet i NTP-dokumentationen.

Windows Time Service

Microsoft tilbyder en tidsserver på time.microsoft.com. Det anbefales, at domæne-miljøer synkroniseres med time.microsoft.com for at muliggøre brug af forskellige tidsfølsomme politikker og begrænsninger. Disse omfatter adgang til filer af bestemte brugere eller grupper baseret på adgangstid, for eksempel kan en bestemt gruppe kun få adgang til en filserver mellem kl. 8 og kl.