Sådan aktiveres sikkerhedsovervågning i en gruppepolitik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. Vælg 'Administrative værktøjer', og klik derefter på 'Lokale politikker'. Dette åbner politikredaktøren.

2.

Klik på 'Lokale politikker' for at udvide en liste over muligheder. Klik på 'Revisionspolitik' for at få vist en liste over politiske valgmuligheder i detaljeringsruden.

3.

Dobbeltklik på GPO-politikken for at åbne et konfigurationsvindue. Vælg 'Aktiver' for at aktivere revision på GPO. Vælg, om du vil logge succesfulde forsøg eller mislykkede forsøg. Du kan også logge begge dele.

4.

Klik på 'OK' for at gemme indstillingerne. Genstart computeren. Revisionskonfigurationerne træder i kraft næste gang computeren starter.

Gruppepolitisk objekt er en type Windows-domænefunktion, der styrer skrivebordet og tilladelserne på en brugers konto. Når en bruger logger ind på netværket, træder GPO'en i kraft straks. Denne funktion gør det muligt for Windows-administratorer at kontrollere de ressourcer, en bruger bruger har adgang til fra enhver computer på netværket. Du kan oprette sikkerhedsovervågning ved hjælp af revisionsindstillinger i GPO. Dette opnås i GPO editoren.