Sådan bruges en bærbar VNC

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download en bærbar VNC viewer, som normalt bliver pakket ind i en pakke. Udpak filerne i en mappe på din USB-drev.

2.

Dobbeltklik på programfilen på dit USB-drev for at køre programmet.

3.

Konfigurer indstillingerne, hvis det er nødvendigt. Vær opmærksom på din internetforbindelse hastighed; højere farve dybde og ukomprimerede billeder vil tage længere tid at overføre, hvilket vil skabe et mærkbart lag på langsomme forbindelser. Andre muligheder at overveje er fuldskærmstilstand, skalering og brug af alle tre museknapper. Indstillingerne varierer mellem programmer.

4.

Indtast IP-adressen på den computer, som du forsøger at oprette forbindelse til. Dette felt er normalt i hovedvinduet, men kan ligge i indstillingerne. Tryk på 'Enter', og du bliver bedt om en adgangskode. Indtast adgangskoden, og kontroller nu fjerncomputeren som om du var der.

Virtual Network Computing (VNC) giver dig mulighed for at oprette forbindelse til og styre en fjerncomputer via en VNC-viewer. Hvis du er en serveradministrator eller bare skal have adgang til din computer, når du rejser, er det nemt at få adgang til og ændre din computer eller server ved at tage en VNC-seer sammen med dig. Heldigvis er flere bærbare seere frit tilgængelige, der kan køres ud af et tavle.