Sådan fejlfindes et kabelmodem og router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at netkablet er korrekt tilsluttet. Den ene ende af det første kabel skal være sat i Ethernet-porten på din computer, og den anden skal sluttes til en af ​​'ud' -portene på routeren. Det andet kabel skal løbe mellem 'ud' på modemet og 'input' på routeren.

2.

Kontroller, at din router og modem er begge tændt. Hvis din computer stadig ikke kan registrere routeren, skal du prøve at bruge et andet kabel.

3.

Afbryd modemet og routeren. For at gøre dette skal du tage stikket ud af stikket og derefter modemet. Vent fem til 10 minutter, og sæt derefter modemet i igen. Når det først er startet helt op, skal du tilslutte routeren igen.

4.

Bypass routeren og tilslut din computer direkte til modemet. Hvis du har adgang til internettet, er problemet sandsynligvis routeren.

5.

Kontakt din internetudbyder og spørg, om der er serviceafbrud i dit område. Selv om de fleste udbydere forsøger at holde deres netværk kørende, kan lejlighedsvis nedetid forventes.

Tips og advarsler

  • Nogle trådløse routere tilbyder adgangskodebeskyttelse. Hvis du ikke har adgang til netværket, men alt ser ud til at fungere korrekt, skal du kontrollere, at du bruger den korrekte adgangskode.
  • Håndtering af problemer i hjemmenetværket kan være en frustrerende og tidskrævende opgave Heldigvis kan de fleste netværksproblemer løses uden behov for teknisk support eller reparation. Der er et par fejlfindingstrin, der kan hjælpe med at løse de fleste almindelige kommunikationsfejl mellem routere og modemer.