Sådan kører du en server hjemmefra

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent et domænenavn fra et af de mange domænenavnsregistreringstjenester. Dette er navnet, at folk, der leder efter din server, kommer ind i adressefeltet i browseren.

2.

Få en fast IP-adresse fra din internetudbyder. En fast IP-adresse koster mere end din standard DSL-linje, som typisk ikke bruger en fast IP-adresse. Domænenavnet, du sikrede i trin 1, vil være bundet til din IP-adresse på DNS ​​eller Domain Name System, servere, så folk kan finde din server ved navn.

3.

Få en højhastigheds internetforbindelse fra din internetudbyder eller internetudbyder for at understøtte den båndbredde, der er nødvendig for en webserver. En opkaldsforbindelse virker ikke, så du skal bruge enten en kabelforbindelse eller DSL.

4.

Installer og konfigurér en firewall på din server for at tillade port 80 trafik til din server. Port 80 er standardwebbrowserporten til HTTP-trafik. Dette vil blokere uønsket internettrafik, hvilket gør din server mere sikker.

5.

Installer webserver software på din server. Flere populære eksempler er IIS (Microsoft 's Internet Information Services), Apache 2 og Tomcat. Konfigurer serveren i henhold til den specifikke softwareudbyders instruktioner. Udskift standardwebsiden med din webside og test serveren fra dit hjemmenetværk.

6.

Prøv at få adgang til din webserver uden for dit hjemmenetværk. Hvis du ikke kan komme derhen, så gå tilbage og sørg for at du har fulgt hvert trin korrekt. Hvis du kan komme til dit websted uden for dit netværk, så er du nu en webserveroperatør!

Tips og advarsler

  • Hosting din egen server er risikabelt - vær opmærksom på sikkerheden.
  • Mens webserver hosting omkostninger er faldet betydeligt gennem årene, med nogle hosting virksomheder tilbyder gratis web hosting, hvilket gør beslutningen om at være vært for din egen server stadig en gyldig mulighed. Ideen om at administrere din egen server, og ikke tillid til opbevaring af dine applikationer og data til andre, er attraktiv for mange web-iværksættere. Mens det tager et niveau af færdighed at gennemføre et sådant eventyr, er det muligt og kan være meget givende. Men pas på, at der er risiko for at være din egen hostingudbyder.