Sådan opretter du en Home Internet Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få en højhastigheds internetforbindelse og en fast IP-adresse fra din internetudbyder. En fast IP-adresse koster mere end den dynamiske adresse, der typisk leveres med din DSL- eller kabelforbindelse. Højhastighedstilslutningen er nødvendig for at bære den trafik, som typiske webservere oplever, når folk finder ud af dit websted.

2.

Registrér et domæne eller webserverens værtsnavn, gennem en registrering af domænenavn. Der er mange sådanne tjenester på internettet, og priserne i 2010 spænder fra blot et par dollars til $25, afhængigt af de andre tjenester, der tilbydes med registreringen.

3.

Beskyt din hjemme-internetserver ved at installere og konfigurere en firewall for at tillade port 80-trafik til din server. Port 80 er standardporten til HTTP-trafik, selvom du kan konfigurere din server og firewall til at tillade trafik på en anden port. Installation af en firewall på din server vil øge sikkerheden på dit websted.

4.

Vælg Webserver software til din server. Der er flere tilgængelige, herunder Apache 2, Tomcat og Microsoft 's IIS. Hver server har forskellige konfigurationstrin, så se vejledningen til installation og konfiguration af den software, du vælger. Opret en egen webside for at erstatte web serverens standardside.

5.

Test din hjemmeinternetserver fra og uden for dit netværk. Hvis du kan komme til det indefra, har du konfigureret serveren korrekt. Hvis du kan komme til det udefra, så har du konfigureret alt korrekt, og din hjemme-internetserver er tilgængelig på internettet.

Tips og advarsler

  • At køre en internetserver på internettet bærer risici. Gennemfør så meget sikkerhed som muligt.
  • Hvis ideen om at være vært for din egen internet-server hjemme appellerer til dig, så er du inde for en spændende rejse. Selv om mange hostingfirmaer tilbyder billig webserver hosting, nogle selv gratis, er der gyldige grunde til at kortlægge din egen skæbne. Hvis du vil have total kontrol, eller så meget som du kan få, når du skal stole på din internetudbyder eller internetudbyder, for linket til internettet, så er opsætning af en internetserver en ide, du bør forfølge.