Sådan opretter du et kabel-til-peer-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af et Ethernet-crossover-kabel til Ethernet-indgangen på en af ​​dine to computere. Denne indgang er tilsluttet direkte til computerens netværkskort og er tilgængelig via bagpanelet på din maskine.

2.

Slut den anden ende af Ethernet-crossoverkablet til Ethernet-indgang på den anden af ​​dine to computere. Som ved den første maskine er denne indgang tilsluttet direkte til netværkskortet på den anden computer og vil også være tilgængeligt via bagpanelet.

3.

Tænd begge computere. Takket være Ethernet-crossover-kablet og de indbyggede Windows-værktøjer, vil begge maskiner nu blive tilsluttet sammen i et peer-to-peer-netværk.

Tips og advarsler

  • Hvis de to computere kun har en intern kablet netværkskort hver, kan du ikke samtidig forbinde din computer til et lokalt netværk eller til et internetmodem for at få adgang til internettet, når peer-to-peer-netværk er aktivt. Du kan kun få adgang til internettet, hvis en af ​​dine computere er i stand til at oprette forbindelse til trådløse internetadgangspunkter (og du tilfældigvis er inden for udsendelsesområdet for en), eller hvis en af ​​dine computere har en anden kablet netværksadapter, som du kan oprette forbindelse til en router eller et modem.
  • Et peer-to-peer-computernetværk oprettes nemt ved at forbinde en særlig type Ethernet-kabel kaldet et 'crossover' -kabel mellem to computere. I stedet for at være forbundet til internettet som i et lokalt netværk, er disse computere specifikt forbundet til hinanden. Derefter kan du dele data og overføre filer mellem de to maskiner via crossover-kablet, som er i stand til at sende data med høje hastigheder.