Fordelene ved Præsentation Server Client

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Citrix Systems producerede Presentation Server. Virksomheden har siden ændret navnet på dette produkt til XenApp. Presentation Server er et tyndt klientsystem, hvor klientterminaler ikke har databehandlingsstyrke, men har adgang til en central butik.

Omkostninger

Applikationsproducenter opkræver virksomheder for deres software i henhold til hvor mange gange det vil blive installeret i deres organisationer . Centralisering af applikationer for adgang af tynde klienter over et netværk ændrer ikke denne omkostningsstruktur. Selvom flere terminaler deler en installation af softwaren, kræver softwarehuset, at der skal købes en licens for hver klient, der får adgang til applikationen. Administrationsomkostningerne reduceres dog ved centralisering af applikationer.

Installation

Det er ikke nødvendigt fysisk at besøge hver terminal i virksomheden for at installere applikationer. Et nyt produkt kan rulles ud over alle computere i organisationen ved at installere det på præsentationsserveren og gøre det tilgængeligt for klienter. Dette reducerer antallet af teknisk personale, der er nødvendigt for at betjene organisationen. Det fjerner også muligheden for fejl i at konfigurere software installeret på en bestemt computer.

Fjernadgang

Brugeren er ikke bundet til en bestemt maskine. Når brugeren logger ind på systemet, ser det ud til, at den lokale computer holder alle de programmer, der er tilgængelige. Alle programmer er dog tilgængelige på afstand. Det betyder, at en bruger kan flytte til en anden reception, enten permanent eller midlertidigt, logge ind på den computer, og alt vil virke præcis som det var på den computer, han normalt bruger. Ligeledes kan brugeren få adgang til sit arbejde hjemmefra via et webbaseret leveringssystem, der anvender den HTTPS sikre protokol.

Centraliseret lagring

Tynd klientarkitektur fjerner behovet for lagring på hver lokal computer. Opbevaring er centraliseret. Dette gør det nemmere at dele filer. En centraliseret filserver er nemmere at sikre og overvåge, hvilket forbedrer sikkerhedsforanstaltningerne. Virksomhedens data distribueres ikke over mange computere, men holdes på ét sted. Adgangskontrol er nemmere at håndhæve under dette scenario.

Politikhåndhævelse

Under Thin Client Architecture er virksomhederne bedre i stand til at håndhæve politikker vedrørende brugen af ​​deres hardware. Brugere kan ikke uploade offensivt materiale eller omkonfigurere deres applikationer for at undgå at blokere proxy gateways for internetadgang. Adgang til individuelle applikationer eller filmapper er givet af en central administrator.

Offlinebehandling

Citrix Presentation Server tillader, at applikationssoftware overføres til klientcomputeren til brug offline. Denne mulighed kan dog ikke implementeres med Thin Client hardware. Downloadingen af ​​programmer kan kun implementeres, hvis præsentationsserver-systemet bruges til at oprette konfiguration ledelse i en organisation (downloading af godkendte applikationer på stationære pc'er). En tynd klient-terminal har ikke bearbejdningseffekten til Kør applikationer lokalt.