Historien om Cat6-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Conception

I 1992 blev det klart, at Cat5-kabel ikke ville have båndbredde eller overskridelseskapacitet på kommende netværksteknologi. Uafhængigt begyndte flere virksomheder at arbejde på en 'Cat6' specifikation, hvilket ville lette denne elektroniske kommunikation flaskehals. Resultatet var forskellige proprietære Cat6 standarder.

Standardisering

I slutningen af ​​1997 besluttede Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) på et møde i International Standards Organisation (IEEE) at det var på tide at bringe nogle standardiseringer til Cat6-specifikationen. Det var på dette møde, at Cat6 og Cat7 internationale standarder blev erklæret. Alt efterfølgende Cat6-kabel skulle bruge disse standarder.

Stagnerende popularitet

Til trods for de standarder, der blev indført i 1997, har Cat6-kabel stadig (fra 2010) ikke opnået den udbredte popularitet af Cat5e-kablet. Dette skyldes sandsynligvis, at Cat5e-kabel blev introduceret i midten af ​​1990'erne som et højere båndbreddealternativ til Cat5, samtidig med at den relativt lave pris beholdt.

Fremtidige krav

I 2010 udgjorde en stor del af nye forbruger- og virksomhedsnetværk blev installeret som 'Gigabit-klar.' Cat5e-specifikationen kan håndtere sådanne krav, men kun for korte afstande, og dens krydsværdi er lav. Cat6 kabling overstiger gigabit krav, og vil sandsynligvis blive mere populært i det næste årti. I 1990'erne og 2000'erne var de fleste, der havde et hjemcomputernetværk, bekendt med udtrykket Cat5. Trods det faktum, at Cat6-kabler i begyndelsen af ​​2000'erne var blevet produceret i nogen tid, fremkaldte det fremadrettet futuristiske visioner fra den gennemsnitlige forbruger.