Hvad er SSL-support?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

SSL-protokollen bruger tidsfølsomme sikkerhedsnøgler, der kaldes SSL-certifikater, til at etablere krypteret kommunikation mellem serveren og klienten. Serveren sender klienten en offentlig nøgle, der verificerer serverens identitet. Klienten reagerer derefter med en privat nøgle, der identificerer den for serveren. Websites med SSL-support bruger en webadresse, der begynder med 'https' i stedet for 'http.'

Fordele

Banker og internetforhandlere bruger SSL til at etablere sikre forbindelser med deres kunder. SSL beskytter kunder mod identitetstyveri ved at kryptere følsomme oplysninger som kreditkort og socialsikringsnumre. SSL-certifikater udløber efter en serverdefineret tidsperiode, hvilket gør det vanskeligt for tredjeparter at få og bruge en kundes private nøgle.

Historie

Netscape udviklede SSL-protokollen i 1994 for at løse bekymringer om sikkerheden af online transaktioner. Den første version af SSL understøttet kryptering mellem webbrowsere og servere. Senere versioner tilføjede support til Telnet og FTP (File Transfer Protocol) kommunikation. Webservere med SSL (Secure Sockets Layer) -støtte krypterer al kommunikation mellem serveren og dens klienter. SSL-protokollen fungerer sammen med webbrowsere som Internet Explorer, Firefox og Chrome. Det understøtter også FTP og Telnet kommunikation.