Hvad er forskellen mellem 3G og NG netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Både 3G og NG er netværksstandarder. Tredje generationens systemer skal være i stand til at bære data og video samt stemme. IP-telefoni (Voice over IP) og videokonferencer betyder, at NG er beregnet til at bære tale såvel som data.

Udvikling

Som et projekt defineres 3G af International Telecommunications Union (ITU). ITU har allerede defineret 4G. Mellemliggende forbedringer i standarderne hedder 3.5G, 3.75G og 3.9G.Den første udgave af IPv6 blev udgivet af Internet Engineering Task Force (IETF) i 1998. Fremdriften til udvikling var den påtænkte mangel på IP-adresser i den nuværende IPv4 . Siden starten af ​​udviklingsprojektet er der opstået nye krav, såsom faciliteter til multicasting og bedre levering af mobil IP, IP-telefoni og video streaming.

Konvergens

Udvikling af 3G til at udfordre datatjenester udfordringer IP overlegenhed over datanet. Trådløst netværk tilbyder udfordringer, som ikke er forudset af det oprindelige design af IP. Problemer som adressering (IP's hovedformål) skal genovervejes for at imødekomme ad hoc-mobilnet. 'Third Generation' eller '3G' er en standard for mobilnet. Det hedder officielt 'International Mobile Telecommunications-2000' (IMT-2000). 'NG' på den anden side står for 'Next Generation', et udviklingsprojekt for Internet Protocol. Det hedder også IPv6.