Linksys CM100 Modem Specifikationer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Linksys CM100-modemet er et mellemkort, kompakt højhastigheds-kabelmodem. Med hastigheder op til 100 gange hurtigere end opkald, er CM100 et stilfuldt modem til en overkommelig pris. CM100 blev udgivet af Linksys i 2007, og siden da er USB-hastigheden forbedret, og Windows har udgivet to nye operativsystemer, hvilket gør dette modem forældet i takt med teknologiens hurtige march fremad.

Specifikationer

CM100 vejer under 8 ounces og måler ca. 5 tommer i højden og dybden. Fem LED-indikatorer viser status for strømkilden, downstream, upstream, online status og internetaktivitet. CM100-modemet leveres med en hurtig installationsvejledning, installations-cd'en, en strømforsyning, et Cat5 Ethernet-kabel og et Type-B til Type-A USB-forlængerkabel. Linksys giver et års begrænset garanti.

Forbindelse

Ud over porte til strømindgang og koaksialkabelforbindelse, CM100 er udstyret med en USB 1.1-port og en Ethernet-port. USB 1.1-standarden er ældre, nu overskygget af den meget hurtigere USB 2.0. Den enkelte Ethernet-port er muligvis ikke tilstrækkelig til brugere med mere end en computer på et kablet netværk. Den praktiske nulstilling knappen på modemets bagside gør det nemt for modemet at nulstille til de oprindelige fabriksindstillinger.

Kompatibilitet og overensstemmelse

Linksys CM100 er kompatibel med ældre Windows-operativsystemer: Windows 98SE, Windows ME, 2000 og XP. Modemet er DOCSIS 1.0, 1.1 eller 2.0-kompatibelt og vil således fungere sammen med enhver DOCSIS-kabel Internetudbyder. CM100 giver brugerne en vis fleksibilitet med forbindelser: Brugere kan bruge Ethernet-porten til at forbinde til computere med en netværksinterface enhed eller kan forbinde deres computer til modemet via USB 1.1-porten og medfølgende kabeltilbehør.