Null Modem Vs. Crossover Cable

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Nullmodemkabel

Et nullmodemkabel bruges til ældre computere samt enheder med serielle portforbindelser. Kablet krydser i det mindste transmissions- og modtagelinierne og forbinder jordlinjerne mellem to dataterminaler, så hver enhed mener, at den modtager et signal fra et modem snarere end en anden dataterminal enhed. For fuld hardwarestyring af hver enhed skal kablet følge RS-232-standarden.

Crossover-kabel

Et crossover-kabel, der er en type kategori 5 (CAT 5) -kabel, bruges til computere og enheder med Ethernet-forbindelser. Ligesom nullmodemkablet krydser kablet over transmit- og modtagelinierne. Den ene ende af kabelføringen skal følge T-568A-standarden, mens den anden ende skal følge T-568B-standarden.

Netværksindstillinger

For computersystemer, der er tilsluttet enten et kabel, skal netværksindstillingerne konfigureres til aktiver hver enhed for at se den anden. Null-modemkabler og crossover-kabler muliggør tilslutning af to, ikke-netværkede dataterminaler, såsom to computere. Nulmodemkablet bruges til enheder uden modemer, mens crossover-kablet bruges til enheder med Ethernet-kort.