Routable Vs. Ikke-routerbare protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  I teorien er ideen om internettet enkel: Tillad mange forskellige computere at få adgang til en masse oplysninger og tillade dem at kommunikere med hinanden om disse oplysninger, uanset hvor de er. I virkeligheden er det meget mere kompliceret. Grundlæggelsen af ​​internettet er baseret på internetprotokoller, som først blev udviklet i midten af ​​1970'erne. Protokoller i datalogi er 'standardproceduren for regulering af dataoverførsel mellem computere', ifølge The Free Dictionary. Når der henvises til overførsel af information via internettet, kaldes protokollerne som internetprotokoller, som ifølge Cisco er 'verdens mest populære åbningssystem (nonproprietary) -protokolpakke, fordi de kan bruges til at kommunikere på tværs af alle sæt af sammenkoblede netværk. '

Internet routing

Internetprotokoller bruger routing til at videresende information til og fra bestemte computere.' Internet routing enheder er traditionelt blevet kaldt gateways ... [som] specifikt henviser til en enhed, der udfører applikationslagsprotokol oversættelse mellem enheder ', ifølge Cisco. Der er to typer gateways: interiør og udvendig.' Interne gateways henviser til enheder, der udfører disse protokollfunktioner mellem maskiner eller netværk under samme administrative kontrol eller myndighed, som f.eks. selskabets interne netværk ', mens udvendige gateways kan' udføre protokollfunktioner mellem uafhængige netværk 'ifølge Cisco.

Routable Protocols

Rout kompatible protokoller, ifølge PC Magazine, er 'en kommunikationsprotokol, der indeholder en netværksadresse samt en enhedsadresse. Det gør det muligt at videresende pakker [af oplysninger] fra et netværk til et andet. 'Dette betyder, at oplysninger kan routeres hvor som helst - det bruger både et udvendigt og indvendigt routingsystem til at transmittere data.

Ikke-routable protokoller

Ikke-routable protokoller, der regulerer overførsel af data, bruger altid indvendige routingsystemer som en måde at overføre disse data til. Ifølge PC er en ikke-routabel protokol 'en kommunikationsprotokol, der kun indeholder en enhedsadresse og ikke en netværksadresse . Det indeholder ikke en adresseringsordning til afsendelse af data fra et netværk til et andet. 'Dette betyder, at disse protokoller er meget specifikke om, hvor information kan routeres, og det skal være inden for det indre netværk. Nogle mennesker kan finde denne type protokol meget begrænset .