Sådan bruges Vista Ultimate som en server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Højreklik på filen mappe på den computer, du vil bruge som hovedfil og applikationsbeholder. Dette gør det muligt for dine brugere at gemme filer og køre netværksprogrammer. Vælg 'Del'. Vælg de brugere, som du vil give adgang til. Klik på 'OK'. Dine brugere kan nu gemme filer og programmer til Vista-serveren.

2.

Klik på 'Kontrolpanel' i Windows 'Start' -menuen. Klik på 'Programmer' og klik derefter på 'Programmer og funktioner.' Klik på 'Slå Windows-funktioner til eller fra' i denne menu. Her vises alle tilgængelige komponenter til Vista, herunder serverkomponenter som FTP og Internet hosting.

3.

Marker feltet ud for hver komponent, du vil aktivere. For Internet og FTP hosting, skal du markere feltet 'Internet Information Services'. Denne komponent indeholder også FTP-server hosting service.

4.

Klik på 'OK', når du har valgt hver komponent. Tjenesterne installeres på din computer om et par minutter. Klik på 'Genstart', når du bliver bedt om det, for at genstarte computeren.

Windows Vista Ultimate er en udgave, der på tidspunktet for skrivningen giver dig flere muligheder end noget andet Windows-operativsystem. Du kan endda bruge Vista Ultimate som server til tjenester som internet hosting, fildeling og FTP hosting - men disse tjenester kræver en ekstra installation fra Windows Kontrolpanel. Når dette er oprettet, kan Vista Ultimate-computeren klare dine brugeres filer og internetudvikling.