Sådan fejlfindes IP Routing Protocols

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller stien. Sørg for, at routeren har en konfigureret sti til kilden og destinationen.

2.

Kontroller netværket. Bekræft, at der findes en routingsløjfe eller anden routingprotokol. Det er vigtigt at kunne spore ruteflyvningen, hvis problemet opstår under et hop mellem kilden og destinationen.

3.

Kontroller den fysiske netværksforbindelse. Kontroller, at LAN-segmentet, der er i brug, kan fungere og fungere korrekt.

4.

Kontroller ressourcerne. Kontroller, at en router, der ikke er i brug, ikke forbyder drift af router på grund af manglende hukommelse. Hvis det er tilfældet, skal du deaktivere blokeringsrouteren ved at flytte den til en midlertidig mappe.

5.

Kontroller konfigurationen af ​​IP-adressen. Kontroller for dubletter og statiske adresser, eller kontroller, at IP-adressen er korrekt konfigureret.

6.

Kontroller pakkefiltre og firewalls. Filtre fra sti og firewalls kan forhindre trafik fra IP-adresse eller -protokol.

Tips og advarsler

  • Hvis du arbejder med et stort netværk, har du et diagram for at beskrive stien. For korrekt fejlfinding af stiproblemer skal du kunne sammenligne stien, som routeren tog og den sti, der foreslås af diagrammet.
  • Hvis du opdager, at problemet kommer fra serveren, skal du skal kontakte en administrator, der har adgang til netværksserveren. Sørg for at dokumentere de trin, du tog for at fejle IP-routingsprotokollen.
  • Når du ønsker at indsnævre mulige IP-routingsproblemer, giver administratorer en fordel ved at fokusere på stien og den fysiske forbindelse af netværket. De fleste IP-routingsproblemer stammer fra problemer med stien og netværksforbindelsen. Fejlfinding af routing problemer tager et nærmere kig på konfigurationen af ​​IP-adressen, fordi kilder afviger fra platform til platform. Brug af konfigurationen til en MAC hjælper aldrig, når et Windows-operativsystem er i brug. En internetprotokol (IP) er en standardprocedure til regulering af dataoverførsel mellem computere. Protokoller bygger netværk. Netværk understøtter kommunikationen yderligere ved at opretholde forbindelse.