Sådan finder du et partitionsnummer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', og skriv derefter 'Kommandoprompt.'

2.

Højreklik på resultatet og klik på 'Kør som administrator. '

3.

Skriv' diskpart 'for at åbne Microsoft Disk-partitioneringsværktøjet, og tryk derefter på' Enter. '

4.

Skriv 'Detail Disk' for at vise alle dine fysiske harddiske. Du skal vælge harddisken, der indeholder den partition, du ønsker at se ved at skrive 'listeskiv' uden citater.

5.

Vælg disken ved at skrive 'vælg disk #' uden citater. Udskift # med nummeret på den disk, du ønsker at bruge, som vist fra 'list disk' output.

6.

Vis listen over partitionnumre på disken ved at skrive 'listepartition' uden citater. Alle partitioner vil blive vist med deres tal på disken i rækkefølge.

7.

Afslut 'diskpart', når du har identificeret partitionens nummer ved at skrive 'exit' uden citater og trykke på 'Enter.'

Microsoft Windows nummererer alle partitioner på en harddisk numerisk i Diskpart-værktøjet. Skillevægge kaldes også mængder. Disse er områder af en harddisk, der indeholder et filsystem. Windows læser hver partition som et brev, der kan åbnes og skrives til. Windows mærker ofte den primære diskpartition som 'C' for at repræsentere roden af ​​drevet. De første tre partitioner, der læses af Windows, kaldes primære partitioner, hvilket betyder, at de kan bruges til at installere systemfiler og starte Windows. Andre er kendt som udvidede partitioner og kan bruges til at lagre nonsystem filer. Du skal have adgang til Diskpart-værktøjet for at se den numeriske identifikator for hver partition.