Sådan gør du en VPN-opsætning til fjernskrivebordet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' og 'Programmer', og gå til 'Tilbehør.' I denne liste finder du Remote Desktop Connection.

2.

Højreklik på ikonet 'Min computer' og vælg 'Egenskaber'. Se efter fanen 'Fjern', vælg den, og vælg derefter 'Tillad brugere at oprette forbindelse til denne computer på fjernbetjening.' Dette vil aktivere muligheden for at tillade fjernadgang.

3.

Bestem, hvad din Internet IP-adresse - dette er nødvendigt for at finde computeren på internettet. Dette kan gøres ved at skrive 'Hvad er min IP-adresse' i Google.

4.

Klik på programmet for at køre det. Indtast din internet-IP-adresse på adresselinjen. 'Gem som' og giv det et navn, og læg det derefter på skrivebordet.

5.

Åbn Internet Explorer og indtast routerns IP-adresse for at få adgang til webgrænsefladen. Adressen er normalt defineret som 192.168.0.1 eller 192.168.1.1. Find 'Port forwarding' på routeren. Tilføj portnummeret på 3389 til din videresendte port. Definer, hvilken computer IP-adresse havnen vil blive sendt til. Dette er IP-adressen på din kontormaskine.

6.

Dobbeltklik på ikonet 'Eksternt skrivebord'. Klik på 'Connect', og dette vil tage dig til dit skrivebord.

Et fjerntliggende skrivebord VPN er en fjernadgangstilslutning. Det giver brugeren mulighed for at få adgang til sin computer, når han er ude af kontoret eller hjemme. Det kræver, at forbindelsen konfigureres på routeren for at give adgang til netværket. Den software, der kan gøre dette, er gratis og indbygget i Windows-operativsystemerne. Hvis du kan foretage ændringer på din router, skal du konfigurere den. Hvis du er på et kontornetværk, skal du have din netværksadministrator fået til at ændre netværket. Hun skal også give dig tilladelse, da dette potentielt er et brud på netværkssikkerhed.