Sådan tilsluttes et DSL-modem og to routere til oprettelse af to separate trådløse netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut dit DSL-modem og tilslut det til en telefonlinje pr. din ISPs anbefalede procedure.

2.

Tilslut din hurtigste trådløse router (som regel den mærket 802.11n eller 802.11g) til DSL-modemet ved at forbinde det første Ethernet-kabel til stikket mærket 'LAN' på bagsiden af ​​DSL-modemet og til stikket mærket 'WAN' på routeren.

3.

Log ind på den første router ved at tilslutte en computer til en af ​​LAN-portene med et Ethernet-kabel og pege en webbrowser på IP-adressen 192.168.0.1. instruktioner fra routerens fabrikant for at indstille kanalen til 1. Skift routerens IP-adresse til 192.168.2.1 og konfigurer subnetmasken til 255.255.255.0. Konfigurer den trådløse sikkerhed for denne router på dette tidspunkt, herunder navngivning af netværket .

Tag stikket ud af Ethernet-kablet, men lad routeren være tilsluttet. Slut den anden ende af Ethernet-kablet til 'WAN' -porten på din anden router.

/p>

5.

Log til den anden router ved at tilslutte et Ethernet-kabel fra en af ​​sine 'LAN' -porte til din computer og pege på IP-adressen 192.168.0.1. Følg producentens instruktioner for at indstille kanalen til 3 (for at undgå at blande den med den første trådløse router) og ændre dens IP-adresse til 192.168.1.1. Konfigurer subnetmasken til 255.255.255.0. Konfigurer den trådløse sikkerhed for denne router på dette tidspunkt, herunder navngivning af netværket.

6.

Træk Ethernet-kablet ud af din computer. Gennemse netværksforbindelser, du skal se begge netværk til rådighed. >

Tips og advarsler

  • Det er meget vigtigt, at de to routere har forskellige IP-adresser. Sørg for, at en router er på 192.168.1.1, og den anden er på 192.168 .2.1 Hvis du undlader at gøre dette, betyder det, at hverken router vil fungere.
  • Et DSL-modem er broen mellem din internetudbyder og dit hjemmenetværk. En router giver dig mulighed for at sprede din internetforbindelse blandt flere computere i dit hjem. I nogle tilfælde kan du muligvis oprette to trådløse netværk af en DSL / Internet-forbindelse. Dette kan ske, hvis du har brug for trådløs adgang til flere rum i en stor facilitet, eller hvis du vil oprette en trådløs trådløs forbindelse, der skal bruges af nogle brugere og en lavere hastighedstilslutning, der skal bruges af andre brugere.