Sådan tilsluttes to hubs i et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Søg efter en port på din eksisterende mærket 'Uplink.' Dette er en port, der er specielt designet til at forbinde til et andet hub, og er som regel den sidste port, hvis den findes. Hvis din hub har en uplink-port, skal du bruge et standard, straight-through-kabel for at oprette forbindelse til et andet hub, ellers skal du bruge et crossover-netværkskabel.

2.

Tilslut den ene ende af det lige gennemgående kabel til uplink-porten på dit hub, og sæt den anden ende i en standardport på det andet hub. Hvis dit originale hub ikke har en uplink-port, skal du sætte et crossover-netværkskabel i en fri port på det første hub og den anden ende af kablet i en standardport på det andet hub.

3.

Slut de ekstra computere, der skal tilføjes til netværket, til standardportene på det andet hub. Disse computere vil nu blive tilsluttet netværket og vil kunne kommunikere med andre såvel som de computere, der er tilsluttet det originale hub.

Tips og advarsler

  • På et standard 100Mb / s netværk kan kun to hubs være sammenkædet. På langsommere 10Mb / s-netværk kan fire hubber være sammenkædet.
  • Netværk hubs er en enkel og billig måde at forbinde et antal computere til et netværk. Da navne ikke har datahåndteringsfaciliteter, overføres data modtaget på en port til alle computere, der er tilsluttet de andre porte på navet. Dette gør det muligt at dele data mellem alle de computere, der er forbundet til navet.

    Ved at kæde to netværkshubs kan du udvide et eksisterende netværk, så flere computere kan forbindes sammen for at dele data og ressourcer.