Skrifttyper, der er nemme at læse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En skrifttype er en generel betegnelse, der oprindeligt blev anvendt til skrifttyper, der blev brugt i trykkeribranchen. I dag beskriver udtrykket også typografier af bogstaver, der findes i tekstbehandlingsprogrammer. Teknisk set henviser udtrykket 'skrifttype' ikke kun til typografiens stil, men også til størrelsen på bogstaverne. Selvom mange typografier af skrifttyper er tilgængelige for grafiske designere, er nogle lettere at læse end andre.

Times New Roman

Times New Roman, det mest almindelige bogstaver skrifttype, der anvendes i dag, er standard bogstaver for wWb og standard skrifttype til bogforlagsbranchen.New Times Roman er en serif skrifttype. Serifs er de små, krøllede tilføjelser placeret ved fødderne og hovedet af bogstaver i visse typografier af skrifttyper. Printere og grafiske designere stole på en serif skrifttype til lang tekst, fordi de mener, at de script-lignende vedhæftede filer mindsker øjenbelastning for læsere. Andre serif-stilte skrifttyper, der almindeligvis anvendes, er Georgien og Palatino, som undertiden hedder Palatino Linotype. Begge disse skrifttyper ser meget ud som Times New Roman, så designere bruger dem nogle gange i sin plads.

Verdana

Sans-serif-skrifttyper er typefaces, der mangler de buede tilføjelser af serifs. Disse er moderne bogstaver, der fungerer bedre i korte afsnit, reklame layout og overskrifter. Weben understøtter en håndfuld sans-serif-stilarter, men der findes et stort antal individuelt stylede skrifttyper til brug i grafiske billeder. Samlet set skal du indlejre en skrifttype, der ikke understøttes af internettet i HTML-koden, hvis forfatteren ønsker at bruge den som tekst på internettet. Af alle sans-serif-skrifttyperne kan Verdana være det bedste valg til tekst. Denne skrifttype, som faktisk er bestilt af Microsoft, er et letlæseligt internet-alternativ til nogle af de ældre sans-serif-skrifttyper. Den eneste ulempe ved Verdana er, at den kan blive mindre, når den bruges ved siden af ​​en serif skrifttype.

Courier

Courier er en monospace skrifttype, der understøttes nemt på internettet, der skaber blokke af letlæselig tekst. Monospacing er en oprettelse af computerens alder og har stilte bogstaver, der optager det samme lineære rum, uanset deres form. Fordelen ved en monospace skrifttype er, at tekst, der bruger disse slags skrifttyper, er let at justere. Som et resultat måler designere ofte monospaced bogstaver i bogstaver pr. Tomme. Courier New, som er en variation af Courier, er lager og handel for alle skribenter.

Comic Sans

Microsoft designet Comic Sans i 1994 for at efterligne tekst fundet i tegneserier. Det er en tegneserie stil, der har bevaret popularitet, selvom internettet ikke længere fuldt ud understøtter det. Designer af Comic Sans, Vincent Connare, hævder at skrifttypen blev specielt oprettet, så børn kunne læse softwareprogrammer. Comic Sans falder under kategorien af ​​en skrifttype, der er oprettet for at ligne håndskrift. Dette område med skrifttypestil er et rigt felt for skrifttypedesignere, der har lavet talrige håndstils skrifttyper til brug i grafiske billeder.