Svagheder og styrker af VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Voice over IP-teknologien, eller VoIP, blev først introduceret i 1995 af et lille firma ved navn Vocaltec (se Reference 1, side 2) og repræsenterede starten på en ny æra inden for telekommunikation. VoIP bruger internettet i stedet for klassiske telefonlinjer til at sende stemme, som har flere fordele, men også nogle alvorlige ulemper.

Omkostninger

VoIP er billigere end almindelig telefoni til både brugere og operatører. Da VoIP bruger internettet som kommunikationsvej, er omkostningerne ved et opkald ikke anderledes, hvis du ringer til nogen i samme bygning eller nogen på den anden side af verden. VoIP tilbyder også funktioner som samtale venter, viderestilling af opkald og opkalds-id gratis. VoIP-netværk er lettere og billigere at oprette end almindelige telefonnetværk.

Portabilitet

En VoIP-telefon kan bruges overalt, hvor der er en internetforbindelse. Hvis du ikke har lyst til at bære telefonen, kan starte computer-til-computer eller telefon til telefonsamtaler med en bærbar computer.

Kvalitet

Hovednedgangen til VoIP er talekvalitet. Da det ikke bruger en dedikeret kanal, deler VoIP internetbåndbredden med andre applikationer, hvilket kan reducere lydkvaliteten eller forårsage lags.

Pålidelighed

I modsætning til konventionel telefoni kan den faktiske placering af en VoIP-opkalder ikke spores , så 911 opkald er ikke tilgængelige på VoIP. Da VoIP bruger internettet i tilfælde af strømafbrydelse, kan VoIP-tjenester være utilgængelige.

Privatliv

Privatliv og sikkerhed er et stort problem med VoIP. Da alle data overføres via internettet, er risikoen for at blive opsnappet væsentligt højere end med en almindelig telefonlinje, især hvis der anvendes en trådløs internetforbindelse. Fra og med 2010 fortsætter VoIP-operatørerne med at undersøge og implementere sikkerhedsfunktioner som f.eks. mere komplekse autentificeringsmetoder og krypteringssystemer til forbedring af datasikkerhed og forbindelsessikkerhed.