Computer Networking Technology

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Opgaven med at flytte data fra et punkt til et andet er opdelt i bidragende teknologier - hardware til de fysiske links, routere og forbindelseslayout skal være kompatible og standardiserede. Begreber som arkitektur af forbindelser og elementer som routere og computere og operativ konvention skal aftales. Software standarder bistår projektudvikling ved at indføre kodningsstandarder og versionskontrol samt driftsfunktionerne i de udviklede programmer. Dataformatering, routingsalgoritmer, meddelelsesbetegnelser og forbindelsesprocedurer skal følge almindelige konventioner, der skal kunne betjenes.

Funktion

Eksempler på netværkets multidisciplinære karakter er protokollerne til Ethernet udgivet af Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE). Denne standardstandard beskriver kabeltype, signalpulsspænding, bithastighed, kloksynkronisering, servicekvalitetsstandarder og konnektorkonfiguration. Ethernet er et element af netværk, men IEEE 802.3-standarderne strækker sig over 40 dokumenter, der er skrevet, redigeret og godkendt af arbejdsudvalg fra 1983 til 2011.

Fremtid

Omkostningerne og kompleksiteten ved at installere og vedligeholde infrastruktur for kablede netværk gør dem dyre og specialiserede. Oprettelsen af ​​trådløse netværk fjerner behovet for at planlægge infrastruktur. Denne nye teknologi skaber nye udfordringer, der kræver nye konventioner og procedurer. Netværk involverer at få data fra et punkt til et andet, enten over kabel eller af radiobølger. Netværk kræver interoperabilitet mellem udstyr, software og lokationer. Fælles standarder gør det muligt for uafhængige udviklere at producere kompatible produkter.