Forskel mellem en SIP Server og en SIP Proxy

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Et SIP-opkald skal sendes fra opkalderen til modtageren. Adressestrukturen for SIP er som en e-mail-adresse, hvor modtageren er en konto på en vært. Værten fungerer som en server, der får adgang til routingsoplysninger for at nå en bruger, og også validere adgangsrettigheder og logge faktureringsoplysninger. En SIP-telefon kaldes en brugeragent. Den kaldende telefon kaldes brugeragentklienten, og den modtagende telefon kaldes en brugeragentserver.

Funktioner

Standarddokumentet til SIP definerer en række andre servere til SIP-netværk. Der er en registrar og en omdirigeringsserver. Det definerer også en SIP proxyserver. Proxyen fungerer som både klient og server for at fremsætte anmodninger på vegne af andre klienter. SIP-proxyen er primært beregnet til routing.

Håndhævelse

Normerne definerer også en proxyfunktion af politimyndigheden. Det kan blokere bestemte opkald (i henhold til brugerkontoindstillingerne) eller maske SIP-netværksstrukturen ved at trykke på data som den er sendt igennem. Session Initiation Protocol (SIP) opretter, opretholder og stopper forbindelser i internettelefoni. SIP-specifikationerne omfatter definitionen af ​​en række forskellige serverfunktioner.