Sådan fejlfindes flere bærbare computere på en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Undersøg de Ethernet-kabler, der er tilsluttet fra bærbare computere til routeren. Sørg for, at de er korrekt forbundet, og at de alle fungerer. Hvis en af ​​de bærbare computere ikke kan opdage en internetforbindelse, men de andre bærbare computere er tilsluttet, overvej at udskifte Ethernet-kablet. Hvis du har en trådløs forbindelse, skal du fortsætte til trin 2.

2.

Kontroller, at de bærbare computere ikke er for langt fra den trådløse router eller adgangspunktet. Vægge, skabe og lignende genstande kan forhindre bærbare computere i at modtage et anstændigt signal. Kontroller den trådløse knap på den bærbare computer (hvis der er en) og sørg for, at LED-lampen lyser, hvilket tyder på, at den bærbare computer er i stand til at fungere.

3.

Genstart routeren og vent mindst et minut, før du tænder det igen. Hvis bærbare computere stadig ikke kan registrere forbindelsen, kan der være et problem med routerkonfigurationen. Tryk på 'Reset' knappen på routeren eller brug en lille pind eller nål for at nå 'Reset' -knappen. Dette vil slette alle dine routerindstillinger, så du skal konfigurere det igen. Se vejledningen til routeren for at få specifikke instruktioner om, hvordan du konfigurerer din router.

4.

Kontroller, om bærbare computere er konfigureret til DHCP-indstillinger. Dette gør det muligt for computere at få en IP-adresse automatisk, så du ikke behøver at indstille dem manuelt. Når du bruger en router, anbefales det at konfigurere den bærbare computer til DHCP-indstillinger. For at gøre dette i Windows 7 skal du klikke på 'Start', 'Kontrolpanel', 'Netværk og delingscenter' og derefter 'Se netværksforbindelser'. Højreklik på forbindelsen og vælg 'Egenskaber'. Vælg fanen 'Netværk' og klik på enten 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' eller 'Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6)'. Klik på 'Egenskaber', vælg 'Hent en IP-adresse automatisk' og 'Hent DNS-serveradresse automatisk.'

5.

Kontroller LED-lysene på routeren. Sørg for, at routeren fungerer korrekt. Overvej at udskifte enheden, hvis du har mistanke om et routerproblem.

En router bruges til at distribuere en internetforbindelse til flere stationære eller bærbare computere ad gangen. Det bruges også til at forbinde computere til et enkelt netværk, så fildeling er mulig. Der er tidspunkter, hvor du oplever problemer med netværksforbindelsen, så du skal vide, hvordan du fejler netværksproblemer.