Sådan konfigureres Windows Vista til en VPN-forbindelse til værten

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel.' Når hovedkontrolpanelet vises, skal du klikke på linket 'Netværk og internet'.

2.

Klik på linket 'Opret forbindelse til netværk' under overskriften 'Netværk og delingscenter'. Klik på linket 'Opret forbindelse eller netværk' nederst i vinduet i dialogboksen 'Opret forbindelse til et netværk'.

3.

Klik på 'Opret forbindelse til et netværk' en arbejdsplads 'i vinduet' Vælg en forbindelse 'og klik derefter på knappen' Næste '.

4.

Klik på' Brug min internetforbindelse (VPN) ' . Når det nye vindue vises, skal du indtaste URL'en til din VPN-vært i tekstfeltet 'Internetadresse:'. Indtast adressen i formatet 'vpngateway.somepublicvpn.com'. Der er ikke behov for at indtaste 'http: //' eller 'www' i adressen, medmindre din VPN-vært kræver det til godkendelsesformål.

5.

Indtast destinationsadressen i feltet 'Destinationsnavn'. Din VPN-administrator skal være i stand til at give dig den nødvendige adresse.

6.

Klik på 'Don' t connect now; bare sæt det op så jeg kan tilslutte senere ', og klik derefter på knappen' Næste '. Vent på, at brugernavnet og adgangskodebilledet vises.

7.

Indtast dit brugernavn og adgangskode til VPN-kontoen, og klik derefter på knappen 'Opret'. På den sidste skærm klikker du på linket 'Forbind nu' for at oprette forbindelse til VPN og logge ind.

Tips og advarsler

  • Du kan oprette forbindelse til den konfigurerede VPN i fremtiden ved at klikke på VPN-linket i Netværks- og delingscenter.
  • Et virtuelt privat netværk eller VPN giver brugere i en gruppe eller organisation mulighed for at bruge internettet til at overføre data privat mellem en værtscomputer og autoriserede klientcomputere. Tilsvarende i teorien til et standard kablet netværk, hvor computere forbinder til en server via Ethernet-kabler, skaber en VPN virtuelle tunneler på internettet, der fungerer som private og sikre linjer til værtsserveren. Windows Vista har et indbygget VPN-klientprogram, der er kompatibelt med de fleste VPN-hostingløsninger. Konfiguration af VPN-klienten i Vista er ikke svært, og noget de fleste mennesker klarer inden for få minutter.