Sådan konfigureres en Microsoft Terminal Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows-serverens 'Start' -knap. Vælg 'Administrative Tools', og klik derefter på 'Server Manager.' Dette er hovedkonsollen, der konfigurerer serverens komponenter og tilladelser. Klik på 'Tilføj roller' for at starte installationen af ​​Terminal Services.

2.

Klik på 'Næste' i den første guidenvindue. I det næste vindue skal du markere feltet 'Terminal Server' og klikke på 'Next'. Klik på 'Next' i de næste to vinduer for at beholde standardindstillingerne.

3.

Skriv det brugernavn eller de grupper, som du vil give adgang til. Dette angiver, hvilke brugere der kan få adgang til serveren fra en fjernforbindelse. Klik på 'Næste'.

4.

Klik på 'Installer' på det sidste skærmbillede. Terminal Server-rollen tilføjes til computeren, og filerne gemmes i systemet.

5.

Klik på 'Luk' på sidste skærm efter at filerne er installeret. Klik på 'Ja' på bekræftelsesskærmen for at genstarte din servercomputer.

Terminal Services blev omdøbt til Remote Desktop på alle Windows-klienter efter introduktionen med Windows 2000 og 2003. Tjenesteme skal installeres, før du kan bruge dem, fordi de ikke er installeret som standard med Windows-operativsystemet. Softwaren tilføjes til en Windows 2008-server ved hjælp af 'Roller Manager' på serveren. Dette gør det muligt for systemadministratorer at styre serveren eksternt fra deres lokale stationære computere.