Sådan linkes to bærbare computere til at bytte oplysninger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk begge bærbare computere.

2.

Slut den ene ende af RJ-45-crossoverkablet til netværksadapteren på bagsiden af ​​den første bærbare computer. Netværksadapterportens udseende ligner en stor telefonstik.

3.

Slut den anden ende af crossoverkablet til den samme port på den anden bærbare computer.

4.

Tænd begge bærbare computere og log ind på Windows. Indtast administratoradgangskoderne for computeren, hvis du bliver bedt om det.

5.

Klik på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel' på Windows 7-skrivebordet. Dobbeltklik på 'Network Setup Wizard' og følg vejledningen på skærmen for at oprette en 'Direkte kabelforbindelse.' Udfør de samme trin på den anden bærbare computer.

6.

Klik på 'Start' og derefter 'Computer' på begge computere. Klik på linket 'Netværk' i sidepanelet. Gennemse delte mapper på den anden bærbare computer for at kopiere, indsætte eller køre filer efter behov.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at kablet er et crossover-kabel og ikke et almindeligt RJ-45 netværkskabel. De to typer kabler ser det samme ud, men de fleste kabelproducenter reserverer sig normalt gul til crossover kabler. Hvis du ikke er sikker, spørg en medarbejder i butikken, hvor du køber kablet.
  • Hvis du vil dele data eller oplysninger mellem to bærbare computere, kan du bruge $50 til $100 på et dyrt netværkshub eller router og derefter oprette et traditionelt kablet netværk. På den anden side, hvis du vil spare nogle penge, kan du opnå det samme med et simpelt crossover-kabel, der normalt koster meget mindre.