Sådan overvåger du et LAN-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Fejlfinding af hardwareproblemer. Undersøg de Ethernet-kabler, der forbinder computeren med netværket. Enden af ​​Ethernet-kablet skal udsende orange eller gule lys, når det er tilsluttet til LAN-porten på din computer. Hvis der ikke udsendes noget lys, skal du tage stikket ud af stikkontakten, sæt det i igen og sørg for, at det er korrekt tilsluttet. Hvis du er sikker på, at Ethernet-kablet er korrekt tilsluttet, men computeren ikke kan registrere netværksforbindelse, skal enten kablet udskiftes, eller Ethernet-kortet er funktionsdygtigt eller skal opdateres.

2.

Opdater dit Ethernet-kort. Klik på 'Start', 'Kontrolpanel', 'System og sikkerhed' og 'Enhedshåndtering' under 'System'. Dobbeltklik på navnet på Ethernet-kortet, vælg fanen 'Driver' og derefter 'Opdater driver'.

3.

Genstart modemet, router / switch / hub mindst en gang om dagen eller når internetforbindelsen bliver langsom eller når der er en fejl med fildeling. Hvis LED'en lyser i din router / switch / hub ikke blinker, kan hardwareen være funktionsdygtig og skal udskiftes.

4.

Fejlfinding af problemer med netværket. Klik på 'Start', 'Kontrolpanel', 'Netværk og delingscenter' og derefter 'Fejlfinding af problemer'. I vinduet 'Netværks- og internetfejlfinding' skal du vælge den ønskede kategori (f.eks. Internetforbindelse, delte mapper eller netværksadapter) og derefter følge instruktionerne på skærmen, indtil problemet er løst.

5. < / p>

Ring til din internetudbyder, hver gang internetforbindelsen bliver intermitterende, eller når du ikke kan opdage en internetforbindelse.

LAN, der er kort for Local Area Network, er en gruppe computere, der deler en enkelt kommunikationslinje i et relativt lille område som et kontor eller en bygning. Du skal oprette et lokalnetværk, hvis computerne skal dele en enkelt internetforbindelse eller med henblik på fildeling. Computeren i et LAN skal overvåges for at sikre, at dataene distribueres korrekt til computeren.