Sådan tilslutter du en router til opsætning af et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den trådløse router til dit bredbåndsmodem. Se den dokumentation, der følger med din router, for at få specifikke anvisninger til din router, da hvert mærke og model varierer. Hvis din computer er tilsluttet modemet, skal du først afbryde netværkskablet fra din computer og tilslutte det til porten på din router, der er mærket 'Internet, WAN' eller 'WLAN.' Tænd for modemet, vent nogle minutter, før enheden skal initialiser og derefter tænde routeren.

2.

Slut det netværkskabel, der følger med routeren, til både din computer og router. Brug en port på routeren, der ikke er mærket 'Internet', 'WAN' eller 'WLAN'. Tænd for din computer.

3.

Åbn en webbrowser, og indtast IP-adressen på routerens installationsside angivet i brugervejledningen. Du bliver muligvis bedt om brugernavn og adgangskode, som også er angivet i dokumentationen, der leveres sammen med routeren.

4.

Konfigurer din router. Fabriksindstillingerne vil være fine og behøver ikke ændres, men af ​​hensyn til sikkerheden skal du ændre SSID eller det trådløse netværk til noget unikt. Opret også din egen adgangskode samt en administrativ adgangskode for at beskytte dit trådløse netværk.

5.

Tilslut en trådløs adapter til USB-porten på hver computer, som du vil have netværk , hvis nogen af ​​disse ikke har indbygget trådløs understøttelse. Du skal automatisk være forbundet til dit trådløse netværk.

Tips og advarsler

  • Windows Vista-brugere skal installere Windows Vista Service Pack 1, og Windows XP-brugere skal installere XP Service Pack 3, før de installerer det trådløse netværk. Selvom det ikke kræves, vil disse service packs forenkle installationsprocessen og beskytte dit netværk mod virus og hackere. .
  • Når du køber trådløse netværksforsyninger, møder du flere trådløse teknologier som 802.11a, 802.11b og 802.11g. Microsoft anbefaler sidstnævnte for dens ydeevne og kompatibilitet.
  • Trådløse netværk har en række praktiske anvendelser, fra at dele filer til at surfe på internettet. Trådløse routere konverterer signalerne fra din internetforbindelse til trådløse udsendelser. Denne teknologi ligner den, der bruges af mobiltelefoner. For at oprette et trådløst netværk skal du have din computer og en anden computer, som du vil have netværk med, en trådløs adapter til hver computer og en trådløs router. De fleste routerproducenter leverer en installationsdisk med en installationsguider, der vil gå igennem trinnene med oprettelsen af ​​dit trådløse netværk.