Sådan undgår du Spoofing

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indstil din router til at bruge udgangs- og indtastningsfiltrering. Routeren overvåger alle indkommende og udgående informationspakker og forsøger at blokere enhver uautoriseret trafik. Log ind på din router som administrator. Alle routere er forskellige, men muligheden for at aktivere indgang / udgangsfiltrering skal være i sikkerhedsafsnittet.

2.

Krypter privat information, der sendes via internettet. Krypteringssoftware, som f.eks. PGP Desktop og HushMail (se Resources), vil kode dine oplysninger til en formular, som ikke forstås af uautoriserede personer, hvis de opfanger det.

3.

Opsæt en adgangskontrol liste (ACL). Denne liste styrer, hvilke internetprotokoladresser der er autoriseret til at oprette forbindelse til netværket. Det vil så blokere alle andre. Log på på din router og naviger til sikkerhedsafsnittet. Du skal have mulighed for at oprette en adgangskontrol liste.

4.

Gennemfør en godkendt nøgleudveksling. Dette gør det muligt for brugere på netværket at bruge nøglen til adgang til oplysninger. Ethvert forsøg på at få adgang til netværket uden denne nøgle vil blive nægtet. Denne sikre forbindelse skal indstilles fra kommandolinjen. Hvis du ikke kan gøre det, skal du kontakte din netværksadministrator.

Spoofing er en metode, hvormed en computer hacker ændrer oplysninger sendt mellem computere for at få det til at virke som om pakkerne stammer fra en anden computer. Hvis et netværk er indstillet til kun at tillade forbindelser fra pålidelige computere, kan en hacker få nettet til at tro, at hackerens computer er en pålidelig kilde. Du kan tage flere defensive foranstaltninger for at undgå at blive offer for spoofing.