Wi-Fi Vs. trådløst LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Wi-Fi Alliance

Wi-Fi Alliance er en gruppe af nogle af de største producenter af trådløst netværk. Denne organisation har aftalt standarder for typen af ​​signal og andre teknologier, som deres produkter bruger til at sikre, at forskellige netværkstekniske apparater arbejder sammen. Kun produkter, som Wi-Fi Alliance har testet, kan mærke sig 'Wi-Fi-certificeret.'

Trådløst LAN

Trådløst LAN er det generiske udtryk for teknologien, der bruges af enheder, der er kompatible med netværk. Der er ingen garanti for, at WLAN-enheder bruger samme type signal- og netværksprotokol som dine andre trådløse enheder og derfor ikke garanterer at enhederne vil fungere sammen.

Overvejelser

Selv om Wi-Fi-alliancen ikke har godkendt en WLAN-enhed, betyder det ikke, at den ikke kan bruge det samme signal og protokollen som en standardiseret enhed. Hvis en WLAN-enhed er billigere end en Alliance-godkendt enhed, kan det være værd at læse specifikationerne for at kontrollere, om det er kompatibelt med dit andet udstyr. Både vilkårene Wi-Fi og Wireless LAN eller WLAN henviser til en trådløs netværksteknologi. Hvis et produkt eller en tjeneste kaldes specifikt Wi-Fi, er den blevet certificeret som opfyldt Wi-Fi Alliance's Standards.