Kan jeg opgradere min Wireless Routers Firmware fra en trådløs computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Firmware på en trådløs router håndterer datastrømmen og gør det muligt for routeren at opretholde sin funktionalitet som at sende og modtage data. På de fleste routere, der indtastes i routerns IP-adresse (ofte gange standardgatewayen, der findes i Windows ved at bruge kommandoen 'ipconfig') til en webbrowser, vil routerens indbyggede konfigurationsværktøj blive åbnet. leveres af routerns firmware.

Metode

Opdatering af firmwaren på en trådløs router opnås normalt ved at downloade en binær pakke (f.eks. en .exe-fil på Windows). Ved at køre den binære pakke kan du konfigurere firmware-opgraderingen. De fleste producenter leverer gratis opdateringer til deres firmware på deres officielle hjemmeside.

Overvejelser

Fordi firmware er en hybrid af software og hardware, der er gemt på ROM, tager de i de fleste tilfælde tid til at forberede opgraderingen Det er bedst at altid udføre firmwareopgraderinger ved hjælp af et Ethernet-kabel i stedet for via en trådløs forbindelse. Fordi routeren skal kunne kommunikere med computeren i løbet af opgraderingen, hvis den trådløse forbindelse slettes, kan manglen på en Ethernet-forbindelse resultere i en ikke-fungerende router. Fastwaren på en trådløs router er lidt som dens operativsystem. Uden denne firmware kan routeren ikke fungere efter behov. Firmware er faktisk software gemt elektronisk i ROM (læs kun hukommelse), svarende til BIOS på en computer. Firmwareopgraderinger forbedrer normalt de eksisterende funktioner i en trådløs router og forbedrer ofte præstationsproblemer som frikoblede forbindelser.