Netværksindstillingerne for Linksys WMCE54AG

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Linksys WMCE54AG er en dual-band trådløs mediecenterforlænger designet til en computer, der kører Windows XP Media Center Edition 2005. Det gør det muligt at se film, musik og billeder, der er gemt på pc'en, fra din hjemmeunderholdningscenter. Forlængeren sidder i hjemmeunderholdningscentret ved siden af ​​fjernsynet og stereoanlægget og forbinder dem med standard audio / video (A / V) kabler.

Forbindelse

Linksys WMCE5406 Media Center Extender kan tilsluttes netværket trådløst eller ved hjælp af ledninger. Media Center Extender er kompatibel med et 10/100 Ethernet-kablet netværk med kategori 5 eller bedre kabel. Der er to muligheder for trådløse forbindelser: Wireless-A (802.11a) og Wireless-G (802.11g). Begge disse standarder har en maksimal dataoverførselshastighed på 54 Mbps (megabit per sekund). Wireless-A opererer ved 5 GHz (gigahertz), mens Wireless-G opererer ved 2,4 GHz. Linksys anbefaler Wireless-A. Når du bruger et trådløst netværk, kan Media Extender og Media Center PC ikke begge forbindes trådløst til routeren. En af dem skal være hårdt tilsluttet til routeren. Bemærk, at Wireless-B (802.11b) ikke er kompatibel med Media Extender.

Firewallindstillinger

Media Extender bruger TCP- og UDP-protokollerne på porte 3390, 5555, 3776 og 7777. Firewalls på netværket vil skal konfigureres til at tillade TCP-trafik på porte 3390 og 5555 samt UDP-trafik på port 3776 og 7777. Universal Plug and Play (UPnP) skal også være aktiveret. Dette omfatter firewallen på netværksrouteren, Windows-firewallen på XP og eventuelle andre firewalls fra tredjepart på netværket.

Sikkerhed

Media Extender bruger WEP-kryptering med Wired Equivalent Privacy (64-bit og 128) -bit nøgler. 128-bit nøglen skal vælges for større sikkerhed. Wi-Fi Protected Access (WPA) har erstattet den svage WEP-protokol. Brugere bør seriøst overveje at opgradere deres system til den nyere teknologi.

Netværksoptimering

Bekræft, at hver netværkskomponent har de seneste softwareopdateringer. Hvis netværket er tilsluttet, skal du kontrollere, at alle netværksenheder understøtter og konfigureres til 100 Mbps (megabit per sekund). Brug værktøjet 'Network Performance Monitor' på Media Extender til at overvåge effekten af ​​følgende ændringer. Kontroller eventuelle forhindringer i vejen mellem routeren og forlængeren, undtagen vægge og gulve. Metalgenstande og spejle er de værste lovovertrædere af signalforringelse. Flyt routeren eller forlængeren til en højere eller lavere hylde, eller drej routeren 45 eller 90 grader for at forsøge at forbedre ydeevnen. Kontrollér antennepositionerne på begge enheder. Mindre ændringer i antennens position - som f.eks. At flytte en antenne til en lodret position - kan gøre store præstationsforbedringer. Du kan også prøve at ændre den trådløse kanal. Netværksydelsen kan sænkes, hvis du bruger den samme eller tilstødende kanal som din nabo, fordi din router beskæftiger sig med trafik, der ikke hører hjemme på dit netværk. Der er 11 kanaler i et Wireless-G-netværk, men kun tre gør ikke overlappe. Prøv at bruge kanalerne 1, 6 eller 11. Ideelt set vil du have en kanal, der er fem kanaler væk fra din nabos kanal.